joi, 23 noiembrie 2017

Minibursa locurilor de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș organizează o minibursă a locurilor de muncă la solicitarea unor angajatori care activează în domeniul fabricării mobilei, fabricării aparatelor de distribuție și control al electricității, fabricării articolelor ceramice pentru uz gospodăresc și ornamental, hoteluri-restaurante.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 noiembrie 2017, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, str. Hortensiei nr. 1 A (lângă Casa de Pensii) Baia Mare, începând cu ora 9.00.

Aceasta va fi ultima bursă a locurilor de muncă organizată în Baia Mare înainte de sărbători. Vor fi prezente 5 firme, care vor solicita în principal angajarea unor persoane cu studii medii sau absolvenţi ai unor şcoli profesionale. Vor exista, însă, câteva oferte şi pentru absolvenţii de studii superioare, cum ar fi inginerii.

Este de preferat ca persoanele interesate să se prezinte la sediul AJOFM Maramureş cât mai devreme. Evenimentul va începe la ora 9 şi va dura atâta timp cât vor fi prezenţi şomerii, dar nu mai mult de două ore.

Şomerii indemnizaţi se vor prezenta cu carnetul de şomer. De altfel aceştia trebuie să facă dovada faptului că îşi caută activ un loc de muncă, dar şi că urmează cursuri de specializare sau reconversie profesională.

(Mini)bursa locurilor de muncă este o ocazie pentru persoanele aflate în căutarea unui job de a afla care sunt cele mai noi locuri de muncă disponibile şi de a sta de vorbă, faţă în faţă, cu reprezentanţii agenţilor economici. Astfel, ei pot afla detalii privind aşteptările acestora, nivelul studiilor cerut pentru un job sau altul, experienţa necesară, salariul oferit, eventuale alte beneficii.

De menţionat că statul român stimulează angajarea şomerilor indemnizaţi sau neindemnizaţi, precum şi a absolvenţilor, prin acordarea unor prime. Astfel, pentru şomerii indemnizaţi aceasta este de 30% din valoarea indemnizaţiei de şomaj. Se acordă, de asemenea, prime pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi care se angajează într-o localitate aflată la peste 15 km distanţă de localitatea de domiciliu, dar şi pentru cei care îşi schimbă domiciliul într-o altă localitate în urma angajării la o distanţă mai mare de 50 km de locatitatea de domiciliu.

De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi, şomeri de lungă durată, şomeri care mai au cel mult 5 ani până la pensionare, şomeri persoane cu handicap sau tineri cu risc de marginalizare socială beneficiază de subvenţii din partea statului român.

Persoanele interesate pot suna pentru detalii la numărul de telefon: 0262.227.821.

Un comentariu:

  1. In 2020, the state put legalizing sports betting into consideration and Gov. Mike Dunleavy even showed help for 토토사이트 the invoice. However, the COVID-19 pandemic put an end to its consideration and the invoice ended up expiring in May 2020. Since states are place to} make their own guidelines relating to sports betting, what you can to|you presumably can} and might't wager on differs relying on where you're be}.

    RăspundețiȘtergere