duminică, 19 noiembrie 2017

Primii paşi în căutarea unui job

          Să rămâi fără loc de muncă nu este niciodată un lucru plăcut. Poate fi chiar şocant în primă instanţă. Persoana care şi-a pierdut jobul va fi, o vreme, descumpănită, va simţi că şi-a pierdut echilibrul interior. Îşi va pune tot felul de întrebări legate de valoarea sa, se va întreba dacă este util, dacă este dorit în societate sau nu. Apoi, fireşte, vor veni alte întrebări: Ce mă voi face de acum înainte? Cum îmi voi întreţine familia? Cum îmi voi plăti taxele? Şi aşa mai departe.

          Este bine să ne revenim din şoc cât mai curând posibil şi să trecem la acţiune. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne înscriem în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, care are sediul în Baia Mare, pe strada Hortensiei nr. 1A (lângă Casa de Pensii). Odată dosarul înregistrat, vom putea primi şi un ajutor financiar.

          AJOFM Maramureş dispune şi de o listă a locurilor de muncă vacante, pe care o actualizează periodic. Ea este publicată pe site-ul instituţiei, la adresa:


          Găsim aici numele firmelor care solicită noi angajaţi, meseriile cerute, nivelul necesar al studiilor, numărul posturilor disponibile şi data la care anunţurile expiră. Pentru a lua legătura cu angajatorii, însă, va trebui să vă deplasaţi la sediul AJOFM, mai exact la camera 2 de la subsol. Aici există aceeaşi listă, însă cu mai multe detalii, printre care şi adresa la care este disponibil fiecare loc de muncă şi numărul de telefon al firmei angajatoare. Va trebui să vă alegeţi posturile care consideraţi că se potrivesc pregătirii dumneavoastră şi să sunaţi la angajatori. Aceştia vă vor cere un CV şi, în cazul în care el corespunde aşteptărilor, vă vor invita la un interviu. Dacă  optaţi pentru un job la o instituţie de stat, va trebui să participaţi la un concurs.


Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu