joi, 9 august 2018

Dezvoltare Profesionala pentru angajati mai bine pregatiti - Investitie ATP Exodus in Baia Mare

Inca din anul 2016, cand a fost invitat ca speaker la conferinta Antreprenori Proactivi, Mircea Cirt, CEO ATP Exodus a fost provocat de participantii la eveniment cu privire urmatoarele afaceri pe care le urmareste si domeniile in care ar investi banii in perioada urmatoare.

Raspunsul lui a fost oarecum neinteles de cei prezenti, care desi se plangeau de lipsa fortei de munca si slaba pregatire a acesteia nu vedea oportunitatea investitiei in educatie pentru dezvoltarea si calificarea profesionala.

Ne aflam in anul 2018 si Mircea Cirt construieste de zor un centru de Dezvoltare Profesionala.
Santierul se afla in lucru iar beneficiarul este firma ATP Exodus srl, autorizatia de constructie fiindu-i eliberata de primaria municipiului Baia Mare cu termenul de executie al lucrarilor de 36 luni, data finalizarii fiind decembrie 2019. 

Inca nu stim daca aici vor fi pregatiti doar angajatii ATP sau daca serviciile oferite vor fi contracost adresate tuturor firmelor din oras care vor sa-si instruiasca personalul dar faptul ca lucrurile incep sa se miste este un semn pozitiv.
Invatamantul profesional in sistem dual este o oportunitate insuficient exploatata de antreprenorii maramureseni si nu ar fi exclus ca rolul acestui edificiu sa fie intr-un parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean pentru a acredita specializari si a organiza clase intregi de elevi in scoala profesionala duala. 

Oportunitatile sunt multiple.

Speram ca dezvoltarea profesionala nu se va face precum in proiectele POSDRU de dezvoltare a resurselor umane in anii trecuti sau POCU, Programul European Operational Capital Uman in prezent... dar si aceste programe au nevoie de beneficiari seriosi si dedicati in misiunea lor de a dezvolta profesional forta de munca din Baia Mare si Maramures.

Asteptam sa vedem cum evolueaza lucrurile la Centrul de Dezvoltare Profesionala ATP Exodus din Baia Mare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu