sâmbătă, 16 decembrie 2017

Porcul nu se îngraşă în Ajun. Nici jobul nu se caută în preajma sărbătorilor

          Se apropie sărbătorile de iarnă. Pentru unii, prilej de bucurie, pentru alţii – de panică. Nu e uşor să nu ai loc de muncă şi în jurul tău să cânte colindele, să strălucească beculeţele, să curgă reclamele la tot felul de produse potrivite pentru a fi oferite drept cadouri de Crăciun, iar, dacă ai copii, aceştia să  îţi spună zilnic ce ar dori să le aducă Moşul.

          Dar, dacă nu ai reuşit să îţi găseşti locul de muncă dorit până acum, cu siguranţă nu vei reuşi nici în perioada sărbătorilor. În aceste zile, chiar dacă, teoretic, firmele şi instituţiile lucrează, în fapt atât angajaţii, cât şi şefii sunt cu gândul la familie, la bradul de Crăciun şi la cadouri.

          Aşa că e timpul să te relaxezi şi să te bucuri de această perioadă. Din ianuarie, imediat după sărbători, vei putea să îţi reiei căutările. Şi, cu siguranţă, vei avea mai mult succes.

          Este important ca în această perioadă să fii cumpătat. Să nu iei împrumuturi mari, să nu cumperi lucruri inutile, nici mâncare exagerat de multă. Gândeşte-te că, oricât de rapid ai reuşi să te angajezi  la începutul anului, va trece ceva vreme până când îţi vei primi primul salariu.

          Pentru a face economii, poţi să optezi pentru câteva ramuri de cetină în locul unui brad natural, sau pentru un brad artificial, dacă îl ai cumpărat din anii anteriori. Cadourile pot fi simbolice, la urma urmei cel mai mare cadou de sărbători este să fii împreună cu familia. În cazul în care ai copii, nu vei putea renunţa cu totul la cadouri, dar încearcă să fii creativ şi să cumperi lucruri nu atât de scumpe, cât interesante. Dacă e cazul, explică-le celor mici că anul acesta Moş Crăciun a trebuit să aibă mai multă grijă de copiii cu probleme, de cei orfani sau de cei loviţi de soartă, însă el se va revanşa anul viitor.

          În ceea ce priveşte mâncarea, se ştie faptul că românilor le place să mănânce bine. Mai ales de sărbători, cei mai mulţi dintre noi cumpărăm prea multă mâncare, din care aruncăm o mare parte. Ideea că de sărbători trebuie să mâncăm şi să bem până când ni se face rău este greşită şi are efecte periculoase asupra sănătăţii.

          Aşadar, de sărbători bucură-te de familie şi de atmosfera specifică acestei perioade. Şi fii gata de muncă la începutul noului an. Cu siguranţă, 2018 va fi un an mai bun pentru tine. Trebuie doar să fii încrezător în forţele proprii.

Sărbători fericite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu