marți, 23 ianuarie 2018

5 joburi bine platite pe care adolescentii nu le cunosc

Adolescentii isi indreapta atentia spre meserii binecunoscute care, spera ei, sa le aduca foarte multi bani. Cu toate acestea, exista joburi despre care se vorbeste mai putin, dar care pot fi la fel de banoase.

Continuarea articolului, aici: http://sfatulparintilor.ro/adolescenti/comportament-si-dezvoltare-adolescenti/5-joburi-bine-platite-pe-care-adolescentii-nu-le-cunosc/

Ingineri tehnicieni aparatura medicala

Aparatura medicala este foarte scumpa, la fel si mentenanta si reparatia ei. O cariera in domeniu poate fi extrem de banoasa, daca esti priceput. Salariul poate ajunge la 3.000 lei net. Universitatea Politehnica Bucuresti a infiintat in 2010 o sectie de Inginerie Medicala pentru a le veni in ajutor tinerilor care isi doresc sa urmeze aceasta meserie.

Auditor intern

Auditul este o meserie in care salariul ajunge usor la 1.000 de euro. Auditorii sunt recrutati, in general, in ultimele luni inainte de terminarea facultatii, sau imediat dupa. In banci, de exemplu, departamentul de audit este o pepiniera pentru managerii de banca. Aproximativ 80% dintre managerii de top din banci provin de la departamentul de audit. Auditorul intern este cel care apreciaza daca firma se comporta cu responsabilitate in relatiile sale cu ceilalti membri ai comunitatii. El este singurul specialist dintr-o companie care poate face analize in toate domeniile si ajuta consiliul de administratie sa-si faca o imagine corecta asupra intregii afaceri. In Romania, exista aproximativ zece mii de auditori interni. Profesia este inca la inceput de drum, deoarece nu a fost perfectat cadrul legislativ de functionare decat pentru institutiile publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu