luni, 9 iulie 2018

Cele mai bine platite joburi din Romania

Nu te-ai decis asupra unei cariere sau te gandesti la posibilitatea schimbarii locului de munca?
Atunci poti lua in calcul faptul ca cele mai bine platite joburi din Romania se regasesc in domeniile inginerie si productie, servicii bancare si financiare, contabilitate si asigurari, salariile putand depasi 100.000 de euro pe an, conform unui studiu realizat de compania de recrutare Grafton Recruitment.

Continuarea articolului, aici: https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/vizualizareArticol/1387/Cele-mai-bine-platite-joburi-din-Romania

SERVICII BANCARE SI FINANCIARE
Domeniul bancar a suferit un proces amplu de restructurare si de reducere a costurilor, cel mai bine platit Settlements Manager din Romania avand un salariu de 5.582 euro pe luna, comparativ cu Ungaria (5.000 euro) si Slovacia (3.000 euro).

Salariile mari sunt insa pe pozitii de top si midle management, acestia ajungand, in medie, la un salariu de 4.000 euro.

In ianuarie 2014, angajatii din banci au incasat un salariu mediu de 862 de euro, in crestere cu 2,5% fata de aceeasi luna a anului 2013.

INGINERIE SI PRODUCTIE
Productia de automobile, puternic dezvoltata in tarile din Europa Centrala si de Est a influentat semnificativ domeniul ingineriei si al productiei. Astfel, un inginer in automatizari poate castiga in Romania un salariu de pana la 2.500 euro pe luna, in timp ce in Turcia salariul mediu este de 2.167 euro, iar in Cehia de 2.000 euro.

CONTABILITATE SI ASIGURARI
Spre deosebire de domeniul bancar, cel contabil si al asigurarilor a inregistrat o stabilitate in ultimul an de zile, fara insa a se inregistra o crestere a nivelului de salarizare. Un director financiar castiga in Romania un salariu de 9.000 euro lunar, pe primul loc fiind Polonia, unde pentru o pozite similara salariul este de 12.163 euro pe luna.


IT
Domeniul IT a inregistrat, conform studiului, o crestere de 5-10% a salariilor in toate tarile analizate, in Romania fiind o creste de 8%. Un director IT poate castiga pana la 4.417 euro pe luna, cel mai mare salariu inregistrandu-se in Turcia – 5.876 euro.

Salariul mediu al unui Project Manager se situeaza undeva intre 1.700-2.000 euro, in timp ce un IT Manager castiga intre 2.100-2.700 euro pe luna.

MARKETING SI VANZARI
Marketingul a fost afectat de criza economica, insa acesta continua sa ramana unul dintre sectoarele in care se  inregistreaza cele mai mari salarii. Astfel, un director de vanzari si marketing castiga in Turcia un salariu de 9.500 euro pe luna, in timp ce in Romania acesta poate sa ajunga si la 4.550 euro.

FMCG este una dintre principalele industrii care ofera joburi pe partea de marketing si vanzari. In 2013 salariile nete lunare cu care ManpowerGroup Romania a recrutat candidati in FMCG au fost:

Vanzari:

Junior Sales Representative: 150 - 400 euro;
Sales Representative: 200 - 400 euro;
Senior Sales Representative: 250 - 500 euro;
Regional Sales Manage/ Aria Sales Manager: 400 - 1000 euro;
Sales Manager : 500 - 1000 euro;
Sales Director:  950 - 1300 euro.
Marketing:

Junior Brand Manager: 350 - 750 euro;
Brand Manager: 450 - 1000 euro;
Senior Brand Manager: 800 -1100 euro;
Group Brand Manager: 800 - 1100 euro;
Marketing Manager: 900 - 1200 euro;
Marketing Director: 800 - 1200 euro.

Iata care sunt, conform unui studiu realizat de Business Insider, cele mai bine patite joburi ale viitorului:

Hacker etic
Jobul este adresat persoanelor cu o foarte buna pregatire in domeniul ciberneticii. Multe companii au inceput sa angajeze experti care sa atace platformele si sistemele sale cu scopul de a identifica eventualele probleme existente la masurile de securitate. In momentul actual, pentru o astfel de pozitie se ofera un salariu mediu de 67.500 de euro.

Statistician
Pasionat de matematica si statistica? Atunci iata o oportunitate de cariera pe care o poti lua in calcul. Cu un salariu mediu de 64.169 de euro, un statistician se ocupa de analiza consecintelor financiare ale riscurilor pentru companiile de asigurari, banci, firme de consultanta si guvern.

Chimist alimentar
Facultatea de Chimie, desi se afla in prezent pe lista facultatilor cu o rata scazuta de angajabilitate in randul absolventilor, ofera posibilitatea unei cariere avantajoasa din punct de vedere financiar. Chimistii alimentari au rolul de a identifica modalitati de combinare si schimbare a gusturilor, iar dezvoltarea fenomenului imprimatelor 3D va conduce si la o ofera mai mare pe piata de munca pentru astfel de pozitii.

Epidemiolog
Jobul consta in descoperirea cauzelor pentru diverse afectiuni si boli, in analiza tehnicilor si procedurilor de sterilizare si a cercetarii pentru noi tratamente, epidemiologii lucrand in spitale, sau pentru companiile farmateutice si laboratoare de cercetare.

Front – End Developer
Responsabil pentru tot ceea ce vedem online, un front end developer are nevoie, pe langa cunostintele tehnice si de idei si viziuni despre cea ce va functiona cel mai bine pentru un utilizator online. Pana in 2020 se preconizeaza o crestere cu 22% a ratei de angajabilitate in domeniu, iar salariul mediu este de 59.791 de euro.

Partea financiara a unui job, desi nu este singurul criteriu de selectie, reprezinta un aspect important de luat in calcul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu